Risotto met Comté en bospaddestoelen

57 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 120 g risotto rijst
  • Extra Vergine olijfolie
  • 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • 200 g gemengde wilde bospaddestoelen (dooierzwammen, hoorn des overvloeds, gele stekel
  • 80 g geraspte Comté
  • 1 dl licht opgeklopte verse room
  • platte peterselie
  • 1 klontje Solo
  1. Bak de rijst met een scheutje olijfolie.
  2. Los het bouilonblokje in 0.5l warm water op.
  3. Giet er 4/5 van de bouillon bij.
  4. Laat de rijst gedurende ongeveer 15 min. garen en blijf voortdurend roeren tot al het vocht is opgenomen.
  5. Reinig de champignons met een borstel.
  6. Bak ze in de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  7. trooi de geraspte Comté bij de rijst en roer voorzichtig om hem te laten smelten.
  8. Schep er de champignons bij.
  9. Voeg om te eindigen de opgeklopte room toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  10. Dien dit gerecht op in een diep bord, bestrooi met peterselie en met de resterende bouillon die je met de Solo hebt opgewerkt.
Solo