Risotto, kabeljauw met kruidenkorst en een krokant koekje

478 45 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Risotto:
  • Solo Vloeibaar
  • 1 kopje risottorijst (150 g)
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 0.5 liter groentebouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 50 g parmezaan
  • 1 handvol grijze garnalen (50 g)
  • peper en zout
  • Kruidenkorst:
  • Solo Vloeibaar
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teentje look
  • Kabeljauw:
  • 4 stukjes kabeljauw (50 g per stuk)
  • 1 klontje Solo
  • peper en zout
  • Krokant koekje:
  • 1 vel brickdeeg
  • 1 teentje look
  • Solo Vloeibaar
  • Afwerking:
  • 4 takjes tijm
  1. Voor de risotto: Fruit de versnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg er de risottorijst aan toe. Fruit de versnipperde sjalot in een beetje Solo Vloeibaar en voeg er de risottorijst aan toe. Wanneer de risottorijst glazig wordt, voeg je er de witte wijn, de tomatenblokjes en de tijm aan toe. Roer regelmatig in de rijst en bevochtig telkens weer met de groentebouillon.
  2. Wanneer de rijst een smeuïg papje wordt, roer je er een lepel tomatenpuree en de grijze garnalen door. Werk af met Solo Vloeibaar en geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voor de kruidenkorst: Hak de peterselie fijn en pers de look. Voeg 2 eetlepels broodkruim en 1 eetlepel Solo Vloeibaar toe. Voeg 2 eetlepels broodkruim en 1 eetlepel Solo Vloeibaar toe. Meng dit alles goed.
  4. Voor de kabeljauw: Kruid de kabeljauw met peper en zout en roer hem even in de bloem. Bak de kabeljauw in een hete pan met Solo Vloeibaar. Smeer de kruidenkorst bovenop de vis en laat hem 10 minuten op 180°C in de oven garen.
  5. Voor het krokant koekje: Wrijf het brickdeeg in met een teentje look en Solo Vloeibaar. Bak af in een hete oven tot het koekje goudgeel wordt. Serveer de kabeljauw met de kruidenkorst op de risotto en leg er het krokante koekje bovenop. Decoreer elk bord met een takje tijm.
Solo