Risotto in de oven met pompoen en pancetta

1 55 0 5
Aantal personen:
  • 400 g risottorijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 2 salieblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 250 g pompoen in stukken
  • 150 g pancetta in reepjes
  • 125 g mascarpone
  • 100 g parmezaan geraspt
  • zeezout uit de molen
  • peper
  1. Verwarm de oven op 200°C
  2. Doe alle ingrediënten behalve de mascarpone in een vuurvaste schotel en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  3. Laat 45 minuten garen in de oven.
  4. Haal de schotel uit de oven, verwijder de salieblaadjes en de tijm en roer de mascarpone en parmezaan onmiddellijk onder het rijstmengsel.
  5. Kruid met peper en zout uit de molen en dien op.
tomsin.gielen