Risotto con Funghi & Scampi's

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 blokjes vissbouillon
  • 8 stuks gepelde en ontdarmde scampi's
  • 5 stuks kerstomaatjes
  • 1 conserveblik championnen
  • 1 koffietas Arborio rijst ( ronde rijst)
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes Look
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 3 blaadjes italiaanse Bladpeterselie
  • 1 snuifje zout-peper-oregano
  • 1 laurierblad
  • 1 scheut witte wijn
  1. Olijfolie verwarmen en ui toevoegen.
  2. Scampi's toevoegen en verse look.
  3. Championnen toevoegen.
  4. Rijst toevoegen en goed mengen en even mee laten bakken met de olie.
  5. Scheut witte wijn toevoegen en rijst terug op temperatuur laten komen.
  6. Bouillon ( opgelost in warm water) stillaan toevoegen terwijl de rijst dikker wordt.
  7. Kerstomaatjes in 4 delen en toevoegen en de laurierblad.
  8. Heel de tijd blijven bouillon toevoegen, iedere keer je ziet dat de rijst dikker en dikker wordt ( anders verbrandt het!! )
  9. Wanneer de rijst bijtgaar is en alles nog lekker smeuiig is de verse basilicum en bladpeterselie toevoegen.
  10. Nu de kruiden ( peper, zout, oregano ) toevoegen.
  11. Opdienen en bord versieren met olijfolie en currypoeder op de randjes. ( dit kan dan meegegeten worden en geeft een pittigere smaak aan het gerecht)
  12. Bovenop dresseren met 4 basilicumblaadjes en ....
  13. Klaar!
  14. Laat het jullie smaken!! :-)
Diaantje