Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing

157 50 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • Solo
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 0.5 blokje Knorr finesse groentebouillon
  • 0.5 blokje Knorr Finesse visbouillon
  • zout
  • 20 rauwe scampi's
  • peper
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 g risottorijst
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • 100 g verse spinazie
  • 1 dl Bertolli extra vergine
  • balsamicoazijn
  1. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart.
  2. Los de bouillonblokjes elk apart op in 0.3 l water.
  3. Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn.
  4. Laat verdampen, zet er 8 weg en hak de rest fijn.
  5. Pel en snipper de ui.
  6. Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe.
  7. Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken
  8. Verwijder de schalen.
  9. Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen.
  10. Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
  11. Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
  12. Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof.
  13. Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
  14. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen.
  15. Roer er de spinazie door en kruid bij. Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo.
  16. Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in.
  17. Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
  18. Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
  19. Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.
Solo
Meer inspiratie

RijstHoofdgerecht