Rijsttaart

43 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 liter melk
  • 100 gr dessertrijst
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 gr boter
  • 150 gr kristalsuiker
  • 25 gr vannnillepoeder of vanille-extract
  • 1 vel kruimeldeeg
  1. Rijst spoelen in een fijne zeef
  2. Boter smelten + rijst toevoegen
  3. Melk toevoegen (beetje overhouden om de vanillepoeder in op te lossen)
  4. Aan de kook brengen – ongeveer 30 min laten koken op een zacht vuur
  5. Suiker toevoegen
  6. Melk met opgeloste vanillepoeder + eierdooiers toevoegen
  7. Eventjes laten koken
  8. Opgeklopt eiwit er onder mengen
  9. Rol het kruimeldeeg uit en bekleed hiermee de ingezette taartvorm
  10. Gedurende 25 min in oven van 175°
Johanna1966