Rijsttaart

1 80 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 liter Volle Melk
  • 75 gr kristalsuiker gemengd
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gr rijst
  • 3 Eierdooiers
  • 2 koffielepels maizena
  • 4 blaadjes geweekte gelatine
  • 1 pakje everyday bladerdeeg
  1. de volle melk aan de kook brengen, een tas melk aan kant houden.
  2. de suiker en vanillesuiker aan toevoegen
  3. de rijst aan toevoegen
  4. stilletjes laten pruttelen voor 40 min
  5. bij de tas melk dat je aan kant gehouden hebt voeg je de maizena en 3 eierdooiers toe en klop het geheel los.
  6. wanneer de rijstpap ietsjes dikker wordt zet je het vuur wat hoger als je het eiermengsel er tussen mengt.
  7. De pap wordt dikker.
  8. Het bladerdeeg leg je in een lage vorm en prik de bodem door met een vork.
  9. Laat de rijstpap koud worden vooraleer je hem op het bladerdeeg stort.
  10. 45 min de voorverwarmde oven in van 180°C
  11. Bon apétit!!!
vdb.uschi