Rijsttaart zonder deeg

27 60 4 5
Aantal personen:
  • 3/4 L Volle melk
  • 150 gr Rijst
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 200 gr Suiker
  • 2 à 3 Eieren
  • 40 gr Bloem
  • 75 gr Gesmolten boter
  1. 1) kook de melk, de rijst en vanillesuiker (alsof je rijstpapier maakt, rijst moet gaar zijn)
  2. 2) laten afkoelen
  3. 3) klop eierdooiers en suiker op en voeg er de lauw gesmolten boter bij
  4. 4) meng er de bloem eronder
  5. 5) meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel
  6. 6) klop het eiwit stijf en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel
  7. 7) giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180°C
  8. 8) laat afkoelen
vvdw