Rijsttaart zonder deeg die altijd lukt

55 40 3 5
Aantal personen:
  • 3/4 l volle melk
  • 150 gr rijst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 tot 3 st eieren
  • 40 gr bloem
  • 75 gr gesmolten boter
  1. Kook de melk, de rijst en de vanillesuiker (alsof je rijstpap maakt : de rijst moet gaar zijn). Laat daarna afkoelen
  2. Klop de eierdooiers en de suiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij
  3. Meng de bloem eronder
  4. Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel
  5. Klop de eierdooiers stijf en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel
  6. Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C
  7. Laat afkoelen
  8. Strooi er wat bloemsuiker over en smakelijk!
hildeke3105
Meer inspiratie

BelgischRijstNagerechtLente