Rijsttaart met mango

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 kop dessertrijst, 1 nacht geweekt
  • 3 eetlepels palmsuiker, opgelost in 4 eetlepels warm water
  • 3 grote, rijpe mango‚Äôs, in plakjes
  • 4 deciliter kokosroom
  1. Doe de uitgelekte rijst in een met aluminiumfolie bekleed stoommandje.
  2. Stoom de rijst in ongeveer 30 minuten boven kokend water gaar.
  3. Doe de rijst in een ingevette vorm. Druk dit goed aan.
  4. Laat dit staan tot het is afgekoeld en stevig is.
  5. Snijd de rijsttaart in punten.
  6. Schenk de kokosroom en het suikerwater over de rijsttaart.
  7. Garneer met plakjes mango.
  8. De dessertrijst kan vervangen worden door een andere rondkorrelige rijst die op dezelfde manier bereid wordt.
JvanHalen