Rijsttaart à la Véronique

105 120 4 5
Aantal personen:
  • 1 liter volle melk
  • 125 gram suiker
  • 125 gram dessert-rijst
  • 2 eieren
  • bladerdeeg
  • solo vloeibaar
  1. Neem 1 liter melk en de 125 gram Bosto-rijst en doe dit in de vuurvaste schotel met deksel erop .Zet dit mengsel in voorverwarmde oven op 200 graden en laat één uur in de oven zitten.
  2. Wanneer dit mengsel drie vierden van een uur in de oven zit dan eens kijken of het mengsel niet te droog wordt. Indien te droog klein beetje melk bijvoegen. Na het uitnemen van de rijst uit de oven , laten afkoelen met deksel er op, best is zelfs zo laten staan tot dag nadien en de volgende dag er 2 eierdooiers bijvoegen en daarna de suiker. De oven op 180 graden zetten om straks de taart in te bakken.. Nooit de suiker en ei te samen in één keer onder roeren. Heel belangrijk dat u dit apart doet. Eiwit stijf kloppen ( niet te hard) en voorzichtig onder mengsel mengen.Neem nu de taartvorm (26cm) en smeer deze in met solo en vul die met de bladerdeeg en prik in het bladerdeeg gaatjes met een vork en giet dan dit mengsel in de taartvorm Laat dit dan één uur bakken op 180 graden.
Véroniquesken