Rijstschotel met scampi en ananas

16 20 5 5
Aantal personen:
  • 600 gr diepvries scampi
  • 3/4 ananas
  • 200 gr Basmati rijst
  • 1 blokje groentenbouillion
  • 3 cm gember
  • 3 soeplepels sesamolie
  • 3 soeplepels soyasaus
  • 1 lepel suiker
  • peper uit de molen
  • 2 lepels bieslook
  1. Ontdooi de scampi, schil de ananas en snij in schijfjes, nadien in blokjes. Kook de rijst samen met het boullionblokje, ondertussen warm je de olie in de wok of hapjespan op hoog vuur, bak de ananas drie minuten, voeg de scampi toe, de gesnipperde gember, soyasaus, peper en suiker, laat nog drie minuten bakken, roer goed om, doe er het bieslook bij. doe de gekookte rijst in een schotel en schep er het ananas-scampi mengsel op.
  2. Smakelijk!
Monique_14