Rijstschotel met kip en kerriesaus

80 15 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram snelkookrijst
  • 500 ml tuinkruidenbouillon
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 3 eetlepels solo vloeibaar
  • 400 gram kipfiletblokjes
  • 450 gram sperziebonen
  • 1 zakje kerriesaus voor kip en groenten
  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing in bouillon koken.
  2. Ui pellen en snipperen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  3. De solo vloeibaar in de pan verhitten. Kipfilet in 3 min lichtbruin bakken. Sperziebonen 6-8 minuten in weining water koken en afgieten.
  4. Ui aan kip toevoegen en min 1 minuut laten meebakken.
  5. Appel door kip scheppen en 1 minuut meebakken. Rijst door kip scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Kerriesaus verwarmen.
  6. Rijstmengsel met sperziebonen en kerriesaus serveren.
lydia_1
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtLente