RIJSTSALADE MET TONIJN EN DILLE

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 250 GR langkorrel rijst
  • 2 TAKKEN SELDER IN BLOKJES
  • 1 KLEINE COURGETTE IN BLOKJES
  • 4 SJALOTTEN FIJNGESNEDEN
  • 2 BLIKJES TONIJN OP OLIE, uitgelekt en in stukjes
  • 4 el dille, fijngehakt
  • 1/2 bosje lenteui in ringetjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 el citroensap
  • 1 flinke scheut balssamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  1. kook de rijst gaar, giet af en laat afkoelen
  2. meng alle ingrediƫnten voor de dressing en klop goed op. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel citroen
  3. stoof de courgette, en selder eventjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng de rijst met de selder, courgette, sjalot, tonijn, en kruiden in een kom. Roer er de dressing door. Proef en breng op smaak op peper en zout. Zet koel weg .
NelekeP