rijstsalade met tonijn en dille

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g langkorrelrijst
  • 2 takken selder in blokjes gesneden
  • 1 kleine gourgette in blokjes gesneden
  • 4 sjalotten fijn gesneden
  • 2 blikjes tonijn op olie uitgelekt en in stukjes
  • 4 eetleppels fijn gehakte dille
  • 1/2 bosje lente uitjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1,5 dl olijfolie (voor dressing)
  • 2 tenen knoflook (voor dressing)
  • 3 eetlepels citroensap (voor dressing)
  • 1 flinke scheut balsamico azijn (voor dressing)
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en stoof daarin de ui glazig. Voeg er de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten aan toe en stoof kort mee. Giet er de wijn bij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.
  2. Giet de bouillon bij de rijst en roer goed. Doe er de saffraan bij, de knoflook, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes
  3. koken.
  4. Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olie. Kruid met peper en zout.
  5. Roer de kalkoenreepjes, de plakjes chorizo en de rest van de blokjes tomaat door de paella, en zet de pan nog 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Bestrooi met peterselie en serveer
chrisje75
Meer inspiratie

FransRijstHoofdgerechtLente