Rijstrolletjes met zalm

4 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 sneden verse zalm
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 100 gram pilawrijst (japanse dessertrijst)
  • 1 chilipepertje
  • 1 tomaat
  • 1/2 dl room
  • 1 teentje look
  • 1 potje lompviseitjes
  • ui
  • visbouillon
  1. Snipper de ui fijn en bak in wat olijfolie
  2. Neem 2 hoeveelheden bouillon voor 1 hoeveelheid rijst en voeg toe bij de ui
  3. Laat de rijst gaar worden in de bouillon
  4. De rijst is gaar wanneer al het vocht is opgenomen
  5. De room laten inkoken met het chilipepertje, de fijngesnipperde look en wat peper en zout
  6. Voeg toe aan de rijst
  7. Snij de 2 zalmsoorten in dunne reepjes (max. 5 cm)
  8. Neem 1 reep gerookte zalm, leg daarop een reep verse zalm, beleg dit met wat rijst en rol op
  9. Steek het rolletje op een prikker
  10. Bak de rolletjes heel even in de oven (5 min. op 200°C)
  11. Serveer met stukjes tomaat en wat lompviseitjes
LadyChef007