Rijstpap

14 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 liter volle melk
  • 170 gr dessertrijst
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el fijne suiker
  • zout
  • bruine kandijsuiker
  1. Breng de melk aan de kook met de saffraan, de vanillesuiker en een snuifje zout.
  2. Strooi er de rijst bij. Roer om en draai het vuur op de allerlaagste stand.
  3. Dek af en laat 35 minuten heel zacht koken (amper sudderen). Roer af en toe om.
  4. Neem de pan van het vuur. Strooi de fijne suiker bij de rijstpap en roer tot die opgelost is.
  5. Verdeel over kommetjes of vuurvaste glazen. Serveer lauw of op kamertemperatuur en bestrooi met kandijsuiker, zet er nog een kommetje kandijsuiker apart bij.
Victor S.
Meer inspiratie

BelgischRijstNagerechtLente