Rijstpap

3 50 5 5
Aantal personen:
  • 2 l volle melk
  • 300 gr bosto rijst voor desserten
  • 250 gr suiker
  • 500 ml room 40%
  1. Breng de melk aan de kook, roer af en toe zodat er geen melk aanzet aan de bodem.
  2. Laat de melk opkomen en voeg dan onmiddellijk onder voortdurend roeren de rijst toe. Blijf roeren tot de melk terug zakt. Verlaag de temperatuur (electrisch naar 4).
  3. Laat 40 min koken. Roer regelmatig. Leg het deksel zo op de pot dat de waterdamp kan ontsnappen.
  4. Na 40 min 150 gr. suiker toevoegen. Nog 5 min laten koken en blijven roeren. De rijstpap laten afkoelen.
  5. Klop de room stijf met 100 gr. suiker. Voeg toe aan de rijstpap als deze volledig afgekoeld is.
  6. De rijst kan afgewerkt worden met fruit, bruine suiker of advocaat.
Martine ouderi