Rijstkoekjes

21 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr basmatirijst
  • 1 prei (in julienne)
  • 4 lente-uitjes (fijne ringen)
  • 2 eieren
  • 50 gr gezouten pinda's (gehakt)
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el sojasaus
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el bloem
  • solo (bakken & braden)
  • peper&zout
  1. Kook de rijst gaar en laat afkoelen.
  2. Stoof de prei en de lente-uitjes aan in een klontje solo.
  3. Klop de eidooiers los en meng ze door de rijst met de prei, lente-ui, pinda's, kokosmelk, sojasaus, kerrie en bloem. Kruid goed met peper&zout.
  4. Maak bolletjes van het rijstmengsel en duw plat.
  5. Bak ze in wat hete solo tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  6. Serveer lauw of koud als bijgerecht bij een heerlijke BBQ
Victor S.