Rijst met zoetzure saus en varkensvlees

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkenslapjes in blokjes
  • 400 gr basmatirijst
  • 3 perssinaasappelen
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 paprika 1 rood 1 geel zonder zaad en lijsten in reepjes
  • 3 el (wok) olie
  • 1 el ketchup
  • 1 koffielepel gember
  • 1/2 koffielepel sambal
  • 1 el ketjap manis
  • 3 el droge sherry
  • 1 afgestreken koffielepel maïzena
  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Kruid de ketchup met gember, sambal en ketjap manis. Roer goed om.
  3. Pers de sinasappelen uit met een citruspers.
  4. Verhit 3 eetlepels olie in een wok (of braadpan met hoge rand) en roerbak de ui 2 minuten op een hoog vuur.
  5. Doe er de reepjes varkensvlees bij en roerbak 3 minuten.
  6. Schep het vlees, met een schuimspaan, uit de wok en houd apart.
  7. Doe de paprikablokjes in de wok en roerbak enkele minuten op een hoog vuur.
  8. Schep het vlees bij de gewokte paprika en overgiet met het sinaasappelsap
  9. Roerbak nog enkele minuten op een hoog vuur.
  10. Roer er de gekruide ketchup door.
  11. Los de maizena op in de sherry en giet al roerend, op een zacht vuurtje, door de zoetzure saus.
  12. Serveer met de witte rijst en eventueel wat komkommersalade.
Love to Cook