Rijst met kipfilet en sperziebonen

12 15 2 5
Aantal personen:
  • 400 gr rijst
  • 500 gr kipfilet
  • 4 eetl ketjap
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 st bouillonblokje kip
  • 400 gr fijne sperziebonen
  • 2 st tomaten
  • 1 teentje look
  • 1/2 bosje ongeveer peterselie
  • 0.5 sap van limoen(of beetje citroensap gaat ook)
  • 0.5 dl water
  • 1 eetl suiker
  1. Kook aan de hand van de gebruiksaanwijzing op de verpakking de rijst.
  2. Hak de peterselie fijn en snijd het vruchtvlees van de tomaten. Bewaar het zaad van de tomaten (dit is later nodig voor de saus). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de topjes van de sperziebonen en halveer ze. Snijd daarna de kipfilet in blokjes.
  3. Bak de ui en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gekookte rijst toe. Roer het mengsel door elkaar en bak het in 1 minuut op hoog vuur. Verkruimel het boulionblokje en meng dit door de rijst. Bak door totdat de rijst krokant word. Voeg het tomatenvruchtvlees en de peterselie toe.
  4. Kruid ondertussen de kipfiletblokjes met zout en peper en bak ze op half hoog vuur aan. Voeg de sperziebonen toe en bak deze mee. Voeg daarna de sambal , suiker en het zaad van de tomaten toe en bak dit ook mee. Blus na 3 minuten af met de ketjap, limoensap en 1/2 deciliter water.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep de kipfiletblokjes met de sperziebonen erbij.
  6. al uitgetest zo en heeeeeeeeeerlijk!
hildeke3105
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtHerfst