Rijst met hamlapjes,wortel en champignons

10 40 5 5
Aantal personen:
  • rijst
  • 3 hamlapjes
  • 1 wortel
  • bouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 2 el bloem
  • 2 el chilisaus
  • 1 el ketjap manis
  • peper & zout
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in bouillon 2 in reepjes gesneden hamlapjes en 1 in plakjes gesneden wortel voor ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar de bouillon en houd de hamlapjes en wortel apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de hamlapjes, wortels en 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml bouillon toe (wat je nog hebt bewaard). Breng het geheel op smaak met 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Serveer met de rijst.
Sambaatje