Rijst met gehaktballen en linzen

11 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr gehakt
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 300 gr (basmati) rijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/4 tl garam masala
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 klein stronkje gember
  • 2 teen knoflook
  • 160 gr linzen
  • gesnipperde koriander of peterselie naar smaak
  • 1 scheut olijfolie
  • pezo
  1. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de verse gember.
  2. Kook alvast de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Kruid het gehakt met wat garam masala, een theelepel kerriepoeder, helft van de geraspte gember en de helft van de knoflook. Breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal en bak ze in een pan met wat olijfolie totdat ze gaar zijn.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan, doe ze in een bord of kom en dek het af met aluminiumfolie of een deksel.
  6. Voeg de komijnzaad toe aan de pan en bak dit voor een minuutje.
  7. Doe de ongekookte rijst erbij en voeg de kippenboullion toe. Laat dit koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  8. Voeg dan de gekookte linzen toe en meng het door elkaar.
  9. Pak een andere koekenpan en giet hier wat olijfolie in.
  10. Voeg de resterende knoflook, gember en kerrie toe en bak het enkele tellen.
  11. Giet de gezeefde tomaten erbij en de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als het te droog is wat water toe en laat het even sudderen.
  12. Verdeel de rijst over vier borden en serveer het met de gehaktballen en saus.
  13. Garneer eventueel met grofgehakte koriander of peterselie.
Love to Cook