Rijkelijke citroentaart

177 80 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 110 g koude Solo
  • 140 g bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 1 koffielepel(s) vanille-essence
  • 140 g Solo
  • 225 g poedersuiker
  • 3 citroenen
  • 5 grote eieren
  1. Verwarm een oven voor tot 180°.
  2. Snijd je de Solo in kleine blokjes en meng met de bloem, bloemsuiker en vanille. Meng een paar seconden tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  3. Kneed het deeg lichtjes samen en duw het op de bodem en langs de randen van een flanschotel van 23 cm diameter.
  4. Zet het deeg in de vorm 30 minuten koel en bak dan 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° tot het deeg goudbruin is. (Druk de zijkanten van het deeg met een metalen lepel terug tegen de vorm als ze tijdens het bakken omlaag glijden. Bak dan verder.)
  5. Bereid de vulling terwijl het deeg bakt.
  6. Snijd de Solo in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom met de poedersuiker, de citroenrasp (nog niet het sap) en de losgeklopte eieren.
  7. Zet de kom in een pan pruttelend water en roer af en toe terwijl de Solo smelt en de suiker oplost.
  8. Neem de kom van het vuur en roer het citroensap erdoor.
  9. Giet het mengsel voorzichtig in het nog warme deeg in de vorm en zet voorzichtig in de oven van 180°.
  10. Bak ongeveer 15 minuten tot de vulling dikt. Laat afkoelen en bepoeder voor het opdienen met bloemsuiker.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht