Rigatoni met gehaktballetjes

10 50 3 5
Aantal personen:
  • 300 gram gehakt
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 klein takje rozemarijn, fijngehakt
  • 400 ml passata
  • 350 gram rigatoni
  • 25 gram parmezaan, vers geraspt
  • zout en peper
  1. - Meng gehakt met peterselie en knoflook
  2. - voeg ei met zout en peper toe
  3. - Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem
  4. - Verhit olie in een pan, voeg ui, selderij, wortel en rozemarijn toe ; bak dit 5 minuten op laag vuur; roer af en toe
  5. - doe er gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger; bak ze rondom lichtbruin en doe er de passate met wat zout bij. Zet het vuur laag, deksel op en laat 40 minuten pruttelen, roer af en toe.
  6. - Kook intussen rigatoni, laat uitlekken en doe bij de gehaktballetjes, roer goed en warm 2 minuten door.
  7. Bestrooi met kaas
carine97531