Ricottataart

12 70 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr 7 granen (delacre) of petite beure
  • 100gr zachte boter
  • 500gr mascarpone
  • 300gr ricotta
  • 100gr suiker
  • 75gr maiszetmeel
  • 1zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1dl room
  • 200gr witte chocolade
  • 2 eetlepels melk
  1. Voor de taartbodem: de koekjes pletten en mengen met de boter tot een kruimelig deeg
  2. Bekleed de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier, sluit de vorm en vet de zijkanten in . Verwarm de oven op 175°C
  3. Leg de kruimige deeg op de bodem van de springvorm en druk met een lepel aan.
  4. Voor de vulling: Meng de mascarpone, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker en de maizena
  5. en roer glad.
  6. Meng eerst de eieren één voor één door het mengsel en meng dan de room eronder.
  7. Smelt de chocolade met de melk op een warmwaterbad, Roer glad en meng met de vulling.
  8. Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bessen over.
  9. Bak 60 a 70 minuten op 175°C Daags voordien klaarmaken
linda03