Ricottataart met zalm

11 50 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr zalmfilet
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 80 gr diepvrieserwtjes
  • 250 gr ricotta
  • 70 gr geraspte emmentaler
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • bieslook
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  • 4 bakvormpjes, diameter 15 cm
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Laat de erwtjes ontdooien. Rol het bladerdeeg uit. Steek er 4 rondjes uit van 15 cm diameter. Leg het deeg in de bakvormpjes en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Meng de melk met de ricotta, de emmentaler en de eieren. Kruid flink met pezo en nootmuskaat.
  4. Snij de zalm in repen. Verdeel deze met de erwtjes over de bakvormpjes.
  5. Giet er het eiermengsel over en bak de taartjes in 30 minuten goudbruin.
  6. Garneer met grofgesneden bieslook.
  7. Deze taartjes kunt u in de koelkast of diepvries bewaren om later op te warmen.
Victor S.