Ricottataart met mango

39 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 rijpe mango's
  • 500 gr ricotta
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 citroen (sap van)
  • 150 gr verkruimelde speculoos
  • 50 gr boter
  1. Vermeng de speculoos met zachte boter en bestrijk hiermee de bodem van een ronde springvorm. Pureer de gepelde en ontpitte mango's en vermeng met de ricotta, de eigelen en de suiker. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water en laat het smelten in het verwarmd citroensap. Klop de eiwitten stijf. Vermeng de gesmolten gelatine met het kaasmengsel en spatel er de eiwitten voorzichtig door. Giet het mengsel in de springvorm en laat enkele uren opstijven in de koekast (minimum 2 à 3 uur).Gebruik eventueel ander fruit zoals aardbeien, frambozen, enz.
Ilse DW