Ricottabeignets met kruiden

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • 2 dikke eetlepels bloem
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • peper en zout
  • frituurolie
  1. VOOR 20 STUKS
  2. Doe de ricotta bij de bloem en prak met een vork. Voeg de eieren toe, de fijngehakte kruiden, peper en zout: meng goed. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  3. 2.Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C. Neem telkens één koffielepel deeg en laat het deeg met behulp van een tweede
  4. lepeltje in de warme olie glijden. Laat 6 of 7 beignets tegelijk bakken gedurende ongeveer 3 min. Keer ze tijdens het bakken om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bak ondertussen de andere.
  5. 3.Serveer warm bij het aperitief.
NelekeP