Ricotta rode bieten soep

10 25 5 5
Aantal personen:
  • 1 stuk grote ui
  • 1 stuk venkel
  • 1 stuk sinaasappel
  • 500 gram rode biet
  • 1000 ml groenten bouillon
  • 1 kuipje Ricotta kaas (150g)
  • 1 tuiltje kruiden (rozemarijn, tijm, laurier)
  1. - Verwarm de olijfolie in een soepkom en stoof de uien en venkel glazig.
  2. - Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui en de venkel.
  3. - Schil de bieten, snij ze in stukjes en doe ze bij in de pot.
  4. - Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe.
  5. - Breng alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
  6. - verwijder het kruidentuiltje en de sinaasappelschillen.
  7. - Voeg 100 g ricotta en het sap van de sinaasappel toe en mix de soep.
  8. - Schenk de soep warm uit en werk af met overige ricotta en wat venkel groen.
  9. - Smakelijk !
JO3RI