Ribkoteletten met stoemp

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenskoteletten van de filet
  • 3/4 kg bloemige aardappelen
  • melk
  • solo, bakken en braden
  • 1 bundel waterkers
  • 2 preien, enkel het wit
  • 1 takje tijm
  • 2 dl rundsbouillon
  • 2 el graantjes mosterd
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, goed spoelen.
  2. Spoel de waterkers en snij er de onderste 5 cm af.
  3. Snij het wit van prei in stukken van 5 cm en spoel zorgvuldig.
  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
  5. Warm de melk even op.
  6. Stoof ondertussen de prei enkele minuten in 2 eetlepels hete solo, voeg er dan de waterkers bij en laat die smelten.
  7. Doe de aardappelen door een roerzeef, of plet ze met een stamper, voeg er de prei, waterkers en warme melk bij tot je een smeuïge puree bekomt, kruid af met pezo.
  8. Kruid de koteletten met pezo.
  9. Verhit 2 eetlepels solo in een braadpan en bak de koteletten enkele minuten op een hoog vuur en dan nog enkele minuten op een laag vuur.
  10. Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
  11. Verwijder het overtollige braadvocht uit de pan en blus de pan met de bouillon, schraap de braadresten los en laat even inkoken.
  12. Doe de mosterd bij de jus, roer goed om en kruid af met pezo.
  13. Leg de koteletten op warme borden, lepel er de jus over en serveer de stoemp erlangs.
Victor S.