Ribbetjes

12 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 kg vastkokende nieuwe aardappelen
  • 1,6 kg ribbetjes
  • 1 grote ui
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 1,5 dl ketchup
  • 1 dl water
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • gehakte tijmblaadjes
  • gehakte rozemarijnblaadjes
  • zwarte peper en zout uit de molen (pezo)
  1. Maak de marinade.
  2. Snipper de ui, pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Meng de ui en de knoflook met het water, de olijfolie, de ketchup, het paprikapoeder, de balsamicoazijn, de honing en de mosterd.
  3. Kruid naar smaak met pezo.
  4. Verdeel de marinade over de ribbetjes en leg ze apart in plastic zakjes.
  5. Laat de ribbetjes minstens een nacht marineren in de koelkast.
  6. Boen de aardappeltjes grondig schoon en kook ze 10 minuten.
  7. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  8. Snij ze in acht partjes en besprenkel met wat olie.
  9. Haal de ribbetjes een uur voor het bakken uit de koelkast en verzamel de marinade in een potje.
  10. Rooster de ribbetjes op de rooster van de BBQ op de hoogste stand in 20 minuten bruin. Bestrijk ze regelmatig met de marinade.
  11. Bak de aardappeltjes goudbruin in een BBQpan met wat olie.
  12. Serveer op borden en bestrooi de aardappeltjes met plukjes tijm of rozemarijn.
Victor S.