Rhubaarb-Rozijnentaart

7 20 0 5
Aantal personen:
  1. RHUBAARB-ROZIJNENTAART
  2. Oven voorvewarmen 220°C.
  3. 200gr bloem
  4. 100gr boter in blokjes
  5. snuifje zout
  6. 40gr suiker
  7. 1/2 kopje water
  8. : De eerste vier ingredienten in een kom mengen en vervolgens het water langzaam bijvoegen. Nadien in een geboterde taartvorm uitspreiden en overal gaatjes maken met een vork.
  9. 6 rhubaarb stokjes
  10. : Rhubaarb pelen en in 1cm blokjes snijden. Vevolgens in kokend water 1 minuut laten koken en nadien zeven en afkoelen.
  11. 100gr goud rozijnen
  12. 30gr suiker
  13. 100ml rum
  14. : Alles 3 minuten laten koken. In het rum laten afkoelen en nadien zeven.
  15. Rhubaarb blokjes en rozijnen in bladerdeeg overal spreiden.
  16. 2 eieren
  17. 20cl room
  18. 70gr suiker
  19. : Meng deze drie ingredienten en over de Rhubaarb blokjes gieten.
  20. :Kook het taart totdat het goudbruin is...25 à 30 minuten.
Chef-Xavier