Reuzengarnalen en inktvisjes ‘cuits à la minute', kokosbonen en raketsla

38 55 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo
  • zout en peper
  • 2 dl groentebouillon
  • 200 g kokosbonen
  • 0.5 bussel fijngesneden platte peterselie
  • 2 tomaten
  • 16 reuzengarnalen
  • 300 g pijlinktvis
  • 1 sjalot
  • 0.5 citroen
  • 1 teentje look
  • 2 raketsla (busseltjes
  1. Laat de kokosbonen 1 nacht weken.
  2. Kook ze nadien gaar in eigen nat.
  3. Giet de bonen af en zet ze opzij.
  4. Pel de tomaten en snij ze in blokjes.
  5. Pel de garnalen en maak de pijlinktvissen schoon.
  6. Bak ze afzonderlijk kort in hete Solo met een fijngesneden teentje knoflook.
  7. Warm de kokosbonen terug op in de groentebouillon.
  8. Voeg op het laatst de blokjes tomaat, de fijngesneden sjalot toe en breng het geheel op smaak met een beetje citroensap, de fijngesneden peterselie en peper en zout.
  9. Schik alles op het bord met de raketsla.
Solo