Restjes Ravioli Ovenschotel

21 25 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr verse ravioli
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 groene paprika in blokjes
  • 2 rode uien in halve dunne ringen
  • 1 bosuitje in dunne ringen
  • 4 el mascarpone( ricotta of Philadelphis naturel)
  • geraspte belegen kaas
  • 1 blikje gepelde tomaten . De tomaten in stukken
  • 1-2 el gesnipperde peterselie ter garnering
  • 1/2 courgette in plakjes
  • 1 el Italiaanse kruiden of naar smaak
  • olijfolie
  1. Dit gerecht noem ik "Restjes Ravioliovenschotel", omdat ik een drietal restjes groente wilde opwerken. Natuurlijk kun je er precies op inkopen of alleen een hele paprika gebruiken als je dat lekker vindt. De rode uien vervangen door een middelgrote witte en voordat de schotel in de oven gaat eventueel nog wat gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen. Kortom keuze genoeg.
  2. Kook de ravioli volgens de beschrijving op de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de uien , de paprika en de courgette in 1 el olie ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenstukjes , de Italiaanse kruiden , de 4 eetlepels mascarpone en de bosui ringetjes toe.
  3. Meng alles en breng op smaak met peper en zout. en laat het geheel goed doorwarmen. Roer er dan de ravioli goed door en kieper dit geheel in de klaarstaande ovenschaal. Strooi er 2 à 3 eetlepels geraspte kaas over en laat het gerecht in 15 minuten verder in de oven garen.
  4. Strooi er voor het serveren wat gesnipperde peterselie over en geniet van deze heerlijke vegetarische ovenschotel.
Love to Cook