Rendang

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram mager rundvlees
  • zout en peper
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel djahe
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 gesneden uien
  • 1 theelepel trassie
  • 2 rode lomboks
  • 3 geraspte kemirienoten
  • 5 eetlepels olie
  • 2 eetlepels santen
  1. Wrijf het vlees in met peper, zout, knoflook, ketoembar, djinten, djahe, koenjit en laat deze geruime tijd intrekken.
  2. Verwarm de olie en goreng de ui, trassie, lombok en kemiries tot deze zacht zijn geworden.
  3. voeg het vlees eraan toe en goring het geheel goed door.
  4. doe er een weinig water bij en laat , onder af en toe roeren, het vlees ca. 30 minuten gaar worden.
  5. Het vlees afgieten en de santen toeveogen: deze al roerend laten oplossen.
datahaag