Regenboogforel filet of kabeljauwfilet met tomatenvinaigrette

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuks regenboogforel filet of kabeljauw filet
  • 125 gr ovale roma snoeptomaatjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 dessertlepel wittewijn azijn ( of witte balsamico azijn)
  • 6 blaadjes verse basilicum heel fijn gesnipperd
  • gemalen koriander naar smaak
  1. Maak ruim van te voren de vinaigrette.
  2. Snij daarvoor de gewassen tomaatjes in de helft en haal er met een theelepeltje de zaadjes uit. Snij de tomaatjes in hele kleine blokjes. Doe de blokjes in een kommetje en pers er de teen knoflook over uit.
  3. Voeg de balsamico azijn of de witte wijn azijn met de heel fijn gesnipperde verse basilicum , de olie, peper en zout en gemalen koriander ( ketoembar) toe aan de tomaatjes. Meng goed en zet afgedekt weg tot gebruik.
  4. Bestrooi de regengoog forel filet of de kabeljauwfilet met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Bak in een hete anti aanbak pan met (kokosolie) of andere vetstof goudbruin en gaar. Roer de tomatenvinaigrette nogmaals even door en serveer de vis met de tomatenvinaigrette over de gebakken vis en eet smakelijk.
Love to Cook