Reerug of reebout met frambozenbier

46 75 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 600 gr tot 700 gr reeruggebraad, 1 dl wildfond, vetstof, 1 flesje frambozenbier, 1 bokaal opgelegde krieken, 5 eetlepels vloeibare honing, mengboter (roux), ½ room om de saus zachter te maken, enkele frambozen, 4 tarteletten (kant en klaar)
  3. Bereiding:
  4. Korst het vlees in de hete vetstof en laat het licht rosé bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Laat ondertussen 2 dl sap van de krieken, het frambozenbier en de wildfond gedeeltelijk inkoken. Bind de saus met de mengboter (roux). Doe een deel bij de uitgelekte krieken en doe de andere helft bij de vleesjus. Doe bij de laatste saus ook de honing en de room of een nootje boter. Snijd het vlees in sneetjes. Leg ze op de borden. Leg in de opgewarmde tarteletjes een weinig opgewarmde krieken. Schik ze naast het vlees. Leg hier en daar een framboos. Versier met wat veldsla en een kersttomaat.
Theoke_1