Reeragout in portosaus

1 110 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg reeragout
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 2 dl lichte room
  • 2 el Luikse siroop
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 1 el rietsuiker
  • 2 dl porto
  • 3 dl vleesbouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout
  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Smelt de boter en laat ze kleuren in een grote kookpot. Bak het vlees aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de ui, het knoflook en de spekreepjes toe. Laat nog 2 à 3 minuten meebakken.
  4. Overgiet met de vleesbouillon en de porto. Voeg de laurierblaadjes, de rietsuiker, de tomatenpuree en de mosterd toe. Dek af en laat gedurende 80 à 90 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Giet er de room bij en roer er de Luikse siroop onder. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
  6. Wijn: Trumpeter Malbec Cabernet Sauvignon Mendoza Argentinië
  7. Bier: Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier
Levietie