Reemedaillons met sinaasappel en rode kool

12 40 4 5
Aantal personen:
  • 8 reemedaillons, elk +/- 75 gr
  • 1 rode kool
  • 2 rode uien
  • 2 bio sinaasappels
  • 4 el olie
  • 200 ml wildfond
  • 2 tl kaneelpoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak de rode kool schoon en snij in dunne reepjes. Snij de uien in fijne ringen.
  2. Schil de sinaasappels dik, zodat ook het wit velletje mee verwijder wordt.
  3. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit, snij het vruchtvlees in niet al te kleine dobbelstenen.
  4. Fruit de uiringen glazig in 1 eetlepel olie.
  5. Voeg er de rode kool aan toe en stoof al roerend aan.
  6. Giet er de wildfond bij en laat afgedekt 10 tot 15 minuten garen op een matig vuur, of tot de kool beetgaar is.
  7. Voeg er het kaneelpoeder en de sinaasappelblokjes aan toe, kruid met pezo.
  8. Verhit de rest van de olie in een pan.
  9. Kruid de reemedaillons met pezo en bak ze rosé.
  10. Serveer het vlees op een bedje van rode kool met sinaasappel.
  11. Lekker met kroketjes.
Victor S.