Red Velvet Cupcake

50 20 3 5
Aantal personen:
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
  • 120 g boter
  • 300 g fijne suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 6 el rode voedingskleurstof
  • 1 tl witte azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g frambozen
  • 250 g mascarpone
  • 175 ml room (40% vetgehalte)
  • 125 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  1. Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng er het zout door.
  2. Klop de boter met de suiker en het vanille-extract tot het zacht en luchtig is. Voeg er een voor een de eieren bij.
  3. Meng de karnemelk met de rode voedingskleurstof. Voeg nu afwisselend het bloemmengsel en de roodgekleurde karnemelk bij het beslag.
  4. Zet in een muffinvorm papieren cupcakevormpjes. Vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cakejes ongeveer een 20-tal minuten op 180°C.
  5. Laat ze nadien afkoelen op een rooster. Wacht liefst 2 uur voor je ze afwerkt met de frosting.
  6. Frosting:
  7. Klop de room tot slagroom.
  8. Klop in een andere kom de mascarpone, de suiker en het vanille-extract. Spatel de room door het mascarponemengsel en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Je kan de frosting met een spuitzak spuiten of met een spatel op je cupcakes leggen.
  10. Werk af met een framboosje.
SarahGiebens