Red velvet cake

32 60 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr gezeefde pattiseriebloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • 240 ml karnemelk
  • 1à1,5 eetlepel rode kleurstof (geen poeder)
  • 110 gr bakboter op kamertemperatuur
  • 300 gr fijne suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 koffielepel vanille-aroma
  • 1 kleine koffielepel witte azijn
  • 1 kleine koffielepel baking soda
  1. Warm je oven voor tot op 175°.
  2. Meng de gezeefde bloem, de cacao en het zout tot een geheel. Meng in een andere kom de rode kleursof onder de karnemelk en zet deze weer weg.
  3. Doe de boter, de suiker, de eieren en de vanille in een grote kom en klop deze met een mixer tot een geheel.
  4. Giet een derde van de "bloemmix" erbij en mix het totdat het volledig gemend is. Doe daarna een derde van het melkmengsel erbij en verder kloppen totdat het er volledig doorgemixt is. Daarna weer een derde van de bloem, gevolg door de melk totdat het op is. LET OP: doe niet alle bloem en karnemelk er in één keer in, want dan kan je cake hard worden.
  5. In een klein kommetje meng je de baking soda en de azijn. Dit mengsel roer je door het deeg. Giet de cake in een ingeboterde vorm (of vormen) tot de helft ongeveer. Tik zachtje de vorm op je aanrecht of tafel zodat luchtbelletjes eruit kunnen.
  6. Zet deze 30 minuten in de oven op 175°.
  7. Prik in de cake met een mes en als er niets aan blijft kleven, is ze klaar.
  8. Je kan je cake frosten met roomkaas of (zoals ik verkies) met slagroom (liefst zelfgemaakt natuurlijk) Decoreer ze naar keuze en als tip: heel lekker met aardbeien!
Dieter1983