red velvet cake

221 50 3 5
Aantal personen:
  1. Dit is dus een rode fluweel taart of wel een red velvet cake.
  2. Het taartje heeft een fluweelrode kleur en smaak !
  3. Het recept
  4. 250 g gezeefde pattiseriebloem
  5. 1 theelepel bakpoeder
  6. een half theelepeltje zout
  7. 2 eetlepels cacaopoeder
  8. 113 g boter (solo) op kamertemperatuur
  9. 300 g fijne suiker
  10. 2 grote eieren
  11. 1 theelepel vanille extract
  12. 240 ml botermelk
  13. 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
  14. 1 theelepel witte azijn
  15. 1 theelepel bakpoeder (ja dit is de tweede lepel, staat apart om het recept te volgen)NOTA : Dit is beter 1 theelepel baking soda (als je dat niet vindt is bakpoeder goed, ik heb de baking soda gevonden in een chinese supermarkt )
  16. Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm
  17. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  18. Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.Aan de kant zetten om straks te gebruiken.
  19. Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.
  20. Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.
  21. Doe er de vanille extract bij en meng verder.
  22. Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.
  23. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.
  24. In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.
  25. Het mengsel in de taartpan doen en 25 tot 30 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.
  26. Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen.
  27. Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.
  28. Mascarpone-room frosting
  29. 350 ml slagroom met vetgehalte 40 procent.
  30. 500 g mascarpone
  31. 125g poedersuiker
  32. 1 theelepel vanille extract
  33. Mix de slagroom tot slagroom
  34. mix in een andere kom de mascarpone , de suiker en de vanille
  35. Spatel in dit mascarponemengsel de slagroom en laat verder 2 uur opstijven in de koelkast.
  36. Snij de taart in lagen, vul met dit mengsel en bestrijk de zijkanten en bovenkant hiermee.
  37. Strooi er wat kokos op en zet in de koelkast tot gebruik.
  38. Is ook heerlijk met een laagje frambozen erbij.
De Koekjesfee