Raviolihartjes met botersaus

62 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:

Voor de ravioli:

  • 8 plakjes verse pasta
  • 120 g kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ricotta
  • ½ el Parmezaanschaafsel
  • 1 sneetje prosciutto
  • 5 takjes verse bieslook
  • 1 ei

Voor de salie-botersaus:

  • 80 g Solo
  • 1 el verse salieblaadjes

Voor de afwerking:

  • 100 g jonge spinazie
  • 100 g Solo
  • 1 teentje knoflook
  • Een snuifje verse nootmuskaat
  • Een snuifje vers gemalen peper
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 sneetjes prosciutto
  1. Maak de ravioli: Breng water aan de kook en kook de pastavellen kort. Laat ze goed uitlekken. Schil het teentje knoflook en snipper fijn, meng door het kalfsgehakt met de ricotta en Parmezaanse kaas. Snipper de prosciutto en bieslook fijn en voeg toe. Klop het ei los en meng door het gehakt. Steek hartvormpjes uit het deeg en verdeel er de vulling over. Leg er een tweede deegvormpje op en duw aan (de randen moeten goed vastzitten). Kook ze gaar in gezouten water (ze zijn gaar als ze boven komen drijven – kooktijd is afhankelijk van hoe groot je de ravioli hebt gemaakt).
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 10-20 minuten drogen in de oven. Dit kun je ruim op voorhand doen, bewaar de prosciutto dan tussen keukenpapier of bakpapier. 
  3. Was de spinazie zorgvuldig en droog ze tussen een handdoek. Pel het teentje knoflook en pers het uit. Verhit de Solo in een wok en voeg de spinazie en look toe. Roerbak kort en kruid met nootmuskaat en peper. 
  4. Laat de boter smelten op een zacht vuur. Was de salieblaadjes zorgvuldig en dep ze droog. Doe de salie bij de boter en laat op een zacht vuur een minuutje sudderen.
  5. Serveer de ravioli met de salie-botersaus en de spinazie. Werk af met geschaafde parmezaan en de gedroogde prosciutto.
Solo