ravioli van scampi en gehakt

2 105 3 5
Aantal personen:
  • 200 g pastabloem oo
  • 2 eieren
  • 200 g scampi
  • 200 g gehakt(varkens-kalfs
  • 1 cm gember
  • 1 wit van prei
  • 1 sjalot
  • 2 dl room
  • 150 g boter
  • 1 blad nori
  • 2 rijstvel
  1. Maak het pasta deeg. bloem en 2 eieren mengen.
  2. 1 uur laten rusten onder plastic folie.
  3. maak intussen de vulling voor de ravioli. Scampi schillen en darmkanaal verwijderen. blenderen samen met gehakt.
  4. indien je geen blender hebt kan je ook de scampi fijn hakken en vermengen met het gehakt. gember raspen en onder mengen. een eetlepel sojasaus toevoegen en nog eens mengen. in de koelkast zetten
  5. Prei in julienne snijden en 5 minuten aan stoven in een klontje solo boter. Nori in driehoekjes knippen en enkele seconden krokant bakken in maisolie. op keuken papier leggen. rijstvel ook even krokant bakken in zelfde maisolie, ook op keuken papier leggen.
  6. Pastadeeg uitrollen, rondjes uit steken 2x 3 per persoon. 1 rondje pasta deeg , 1 koffielepel scampi mengeling op leggen, terug afdekken met rondje pasta deeg. goed aandrukken. koel weg zetten tot gebruik.
  7. Fijn gesneden sjalot aanstoven in solo, room toevoegen, goed laten opkoken en binden met goeie boter. kruiden met peper en zout.
  8. De vorige stappen kan je allemaal op voorhand doen.
  9. Water met zout aan de kook brengen. de ravioli 3-4 minuten koken, ze komen vanzelf boven drijven. garneren op het bord met de verwarmde preisliertjes, de verwarmde botersaus , krokante nori en rijstvel.
  10. Smakelijk.
kookaholic