Ravioli met scampi's en groentjes in een gorgonzola roomsaus

22 40 5 5
Aantal personen:
  • 1/2 stuk courgette
  • 2 stuk wortel
  • 2 stuk tomaat
  • 1 stuk ajuin
  • 1 stuk paprika in kleur(en) naar keuze
  • 100 g champignon
  • 500 g ravioli met spinazie en ricotta
  • 300 à 400 g scampi
  • 1 potje Boursin Cuisine met mediterraanse kruiden
  • 200 g gorgonzola kaas
  1. Vooreerst laat je het water koken en snijd je de groentjes. In een wok of grote pan bak je eerst het versnipperde uitje goud bruin en vervolgens doe je er de tomaten met een beetje water bij. Je kan er naar smaak nog een beetje Italiaanse of Mediterraanse kruiden bijvoegen. Wanneer de worteltjes ietsje zachter zijn voeg je er de andere groenten bij, behalve de tomaten. Als laatste voeg je er de tomaten bij. Ondertussen zou de ravioli wel gekookt moeten zijn, zodat je die kan afgieten. Wanneer de groentjes naar keuze zacht zijn voeg je er de Boursin en de gorgonzola kaas bij. Terwijl de kaas aan het smelten is bak je in een andere pan de scampi’s gaar met een beetje zout. Vervolgens voeg je er de scampi’s bij en laat je het nog even pruttelen. Als laatste wordt de ravioli toegevoegd en is het klaar om te serveren. Een glaasje witte wijn kan een lekkere aanvulling zijn bij dit gerecht.
AndreasVDS