Ragout van venkel

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 2 venkelknollen
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 4 tomaten
  • 4 ansjovisfilets uit blik
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Snijd de gepelde ui in grove stukken. Snijd de groene stukken en de onderzijde weg van de venkelknollen. Verdeel de groente in grove stukken. Schil en ontpit de tomaten en hak het vruchtvlees in stukken.
  2. Laat wat olijfolie warm worden in een pot met dikke bodem. Voeg de ui en de venkel toe. Laat 10 minuten zacht aanfruiten.
  3. Schil de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokken. Bak de aubergine in een pan met anti-kleeflaag in zeer weinig olijfolie. Laat op hoog vuur een kleurtje krijgen.
  4. Doe de aubegine en de gehakte knoflook bij de venkel. Voeg de tomaten en de tijm toe. Peper en zout.
  5. Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten stoven. Roer regelmatig.
  6. Plet de ansjovisfilets fijn in een klein beetje goede olijfolie.
  7. Haal van het vuur. Meng er de ansjovis onder. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
stey