Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen

255 20 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 400 g weidekringzwammen (mousserons)
  • Bertolli extra vergine
  • peper en zout
  • 32 gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes + 4 koppen
  • 2 eetlepels courgette, in fijne blokjes (brunoise)
  • 2 eetlepels witte selder, in fijne blokjes (brunoise)
  • 1 eetlepels kalfsbouillon
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 50 g Solo
  • 1 koffielepel look, fijngesneden
  • 1 koffielepel dragon, fijngesneden
  • 1 koffielepel zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 200 g penne, beetgaar gekookt
  1. Bak de paddestoelen kort aan in Solo op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de rivierkreeftjes even aan in een beetje Solo.
  3. Voeg er de courgette en selder aan toe, bak nog even verder en blus dan met de bouillon en de wijn.
  4. Voeg er de look, dragon, citroensap en tomaten aan toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even trekken.
  7. Schik de warme penne in diepe borden.
  8. Maak in het midden van de penne een nestje en laat er een straaltje olijfolie over lopen.
  9. Schik de paddestoelen midden in het nestje.
  10. Plaats er de rivierkreeftjes op en giet er een scheutje olijfolie over.
Solo
Meer inspiratie

PastaHoofdgerecht