Ragout van bospaddenstoelen

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine prei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml groentebouillion
  • 60 ml witte wijn
  • 3 eetlepels creme fraiche
  1. Veeg 250 gram gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen en 1 kleine prei, in smalle ringetjes gesneden, circa 4 minuten.
  2. Besprenkel tussendoor met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met 2 eetlepels bloem.
  3. Roer 100 ml kruiden- groentebouillon en 60 ml droge sherry of witte wijn erdoor en laat binden.
  4. Schep het laatst 3 eetlepels crème fraîche erdoor en serveer in een ragoutbakje naar keuze.
Marloes2004