Rabarbertaart

21 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rabarberstelen
  • 200 gr suiker
  • 80 gr petitbeurre koekjes
  • 1 eetlp bloem
  1. *Maak de kruimeldeeg of neem kant-en-klaar deeg.
  2. * vet uw taartvorm in met gesmolten boter en bebloem, overtollige bloem verwijderen.
  3. *Bedek de taartvorm met de deeg en snij de overlappende stukjes deeg weg.
  4. *Zet de taartvorm in de koelkast.
  5. *Spoel de rabarberstelen en schil de stelen en snij in stukjes van 0,5 à 1 cm dik.
  6. *Doe alle stukjes rabarber in een kom en meng met de suiker en de bloem.
  7. *Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. *Maak de petit beurrekoekjes fijn in een blender of doe in een plastiekzakje en klop erop.
  9. *Haal de taart uit de ijskast.
  10. *Vul de taartvorm met de koekjes, dan het rabarber mengsel en verdeel er klontjes boter op.
  11. *Bak de taart ongeveer 30 min. op 180 gr in de voorverwarmde oven.
  12. *Laat de taart goed afkoelen en haal ze uit de vorm.
Nanske.